Wat is snappap en wat kun je er allemaal mee doen?
Snappap bestaat voor 50% uit cellulose en de ander 50% is latex. Het lijkt op karton maar heeft de bijzondere eigenschappen: door het nat te maken en te kneden gaat de structuur op leer aannemen. je kunt er op tekenen, tamponeren, gaatjes in maken enz.
Dit is een van de vele mogelijkheden om de snappap
van een unieke uitstraling te voorzien.
Textiel experimenteel
Experimenteel geeft aan dat je kennis maakt met diverse materialen en technieken. deze experimenten kunnen we bundelen in een map of boekvorm zodat je het als naslagwerk kunt gebruiken.
Op de foto zie je een drieluik gemaakt door Greet Hansma met applicatie, paperpiecing en transfertechniek. Bestaande quiltstofjes en handgeverfde stofjes zijn gebruikt.
Alles met de hand gedaan.
Transfertechnieken
Het overbrengen van je eigen foto op stof kan op verschillende manieren. Speciaal voorbewerkte tshirttransfervellen ( A4 ) formaat voor je Inktjet printer zijn te koop o.a. bij de Hema.
Voor een wat schilderachtiger effect kun je m.b.v. gesso de fotokopie overbrengen.
Er bestaat speciaal voorbehandelde zijde, katoen en organza van zijde om je foto m.b.v je eigen inkjet printer de foto over te brengen.
Manieren genoeg om je persoonlijke noot in je textielwerk te brengen.
Aan de hand van opdrachtjes kun je de mogelijkheden gaan onderzoeken. Ook is het plezierig en leerzaam als je samen met je mede-cursisten met technieken gaat experimenteren.
Driedimensionaal textiel
Technieken met vervormde tyvek, verharde stoffen
met behulp van lijmen, gesso en acryl zorgen
dat je ruimtelijke vormen kunt maken.
De bloem gemaakt van tyvek hiernaast heeft al een aantal jaren buiten in de tuin gestaan weliswaar met een extra beschermende laklaag eroverheen.
Ook sieraden, broches, tassen en sjaals horen bij driedimensionale textielobjecten.